Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Tanfolyam, előadás, könyv és CD HypnoBirthing tanácsadók
« 2019. június »
június
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
HipnoSzülése volt?

Ha Önnek HipnoSzülése volt, hálásak lennénk, ha megosztaná velünk szüléstörténetét, esetleg fotóját vagy videóját!

Beküldéshez vegye fel velünk a kapcsolatot a hipnoszules@gmail.com címen!
Az eredeti...

HypnoBirthing - az eredeti Mongan-módszer.

Ez a HipnoSzülés tanácsadó rendelkezik a HypnoBirthing Intézet oklevelével, és az Intézethez társulva, annak háttértámogatásával jogosult a teljes HypnoBirthing program oktatására.

 

null

 

HypnoBirthing Institute
Kérdése van?

Elérhetőségünk:

E-mail: hipnoszules@gmail.com
Telefon: +36 20 346 5721

 

HypnoBirthing tanácsadók

A minden pillanatban aktuális listát a HypnoBirthing Intézet érvényes licenszével rendelkező okleveles tanácsadókról és elérhetőségeikről az Intézet honlapján találja: http://hypnobirthing.com/hungary.htm.

A hypnobirthing.hu oldalt Schimcsig Nóra üzemelteti, bemutatkozásomat itt olvashatja....

Schimcsig Nóra

Egy gyermek édesanyja vagyok, akinek már a fogantatása előtt a szülés testi-lelki folyamatairól tanultam, és megérthettem, hogy  csodálatosan megtervezett, természetes történés. Fiam születésekor (2004.) megéltem, hogy méhem hullámainak intenzitása nem kell, hogy egyúttal szenvedést is jelentsen - de jelenthet azt is. Megtapasztaltam, milyen sokat számít a kísérőtársak szeretetteljes, bizalommal teli támogatása - és kételye.

Korábban 10 év ügyfélszolgálati, vezetői és tréneri tapasztalatot szereztem egy multinacionális vállalatnál, és a gazdasági szervezetek fejlesztése érdekelt... Ahogy fiam születése óta teltek az évek, érdeklődésem a szülés-születés csodája iránt nemhogy csökkent, hanem szenvedélyessé fokozódott, így 2007-ben elvégeztem a Magyarországi Dúlák Egyesületének dúlatréningjét, és azóta is az egyesület tagja vagyok.

2008-2010. között elvégeztem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület kiképzőcsoportját, így klienseimmel személyre szabott segítő beszélgetéseket folytatok.

2006. óta aktivistaként részt vettem több civil szervezet munkájában, mely a magyarországi szülészeti ellátás reformját, humanizálását tűzte ki céljául. Tevékenységemből most egyet emelnék ki: én alapítottam meg Magyarországon 2011-ben az ICAN helyi csoportját (Nemzetközi Császármetszés Figyelő Hálózat - mely a felesleges császármetszések megelőzését, a császármetszésből történő testi-lelki felépülést, valamint a császármetszés utáni hüvelyi szülést támogatja, önsegítő anyacsoportokon keresztül).

2010-ben tanulmányúton jártam Bécsben, Dél-Németországban és Prágában, ahol magyar civilekkel születésházakat és bábapraxisokat látogattam.

Továbbképzéseken is részt vettem, így többek között a Szoptatásért Magyar Egyesület 40 órás szoptatássegítői kurzusán, a DONA nemzetközi dúlaszervezet szüléskísérő, majd gyermekágyas dúla tréningjein, Ina May Gaskin spirituális bábaságról tartott műhelyén, szülési trauma megelőzéséről és feldolgozásáról szóló műhelymunkán Michaela Mrowetz cseh pszichoterapeutával, a Vadaskert Alapítványnak "A mesterséges megtermékenyítéstől a szülés utáni depresszióig. A szülészet pszichológiai-pszichiátriai problémái és terápiás eszköztára" című képzésén, a NANE segélyvonalon dolgozó önkénteseinek tréningjén, és egyéb szimpóziumokon, konferenciákon, szakmai napokon és előadásokon.

Mostanra elmondhatom: egy évtizeden át olvastam, amit a várandósságról, szülésről, szoptatásról csak lehet, beleértve sok száz szüléstörténetet. E történetek között feltűnő volt néhány nagyon szép, mely arról számolt be, hogy egy bizonyos módszer, a HypnoBirthing segítségével könnyű, kellemes, akár fájdalommentes, sőt eksztatikus szülést élhetett át az édesanya. Ez nem hagyott nyugodni, többet kellett róla megtudnom. Tudtam, hogy erre a lehetőségre magyar kismamáknak is szüksége van! A képzésre külföldre eljutni kihívás volt... de 2009. végén sikerült!

Ezalatt Marie Mongan könyve megjelent magyarul, így e 40 országban ismert "titok" néhány éve már elérhető Magyarországon. Ha szeretnéd, megosztjuk Veled is!

Schimcsig Nora 

Schimcsig Nóra

HypnoBirthing szülésfelkészítő, dúla, személyközpontú tanácsadó, tréner

Budapest

Email: hipnoszules@gmail.com

Telefon: +36 20 346 5721

Honlap: http://hypnobirthing.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bekezdések