Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Tanfolyam, előadás, könyv és CD HypnoBirthing tanácsadók
« 2022. december »
december
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ösztönös Szülése volt?

Ha Mongan-módszerrel készült Ön is, hálásak vagyunk, ha megosztja velünk HypnoBirthing® szüléstörténetét, fotóját vagy videóját, sokakat inspirálhat általa.

Beküldéshez vegye fel velünk a kapcsolatot az osztonos.szules@gmail.com címen!
Az eredeti...

HypnoBirthing - Ösztönös Szülés. Az eredeti Mongan-módszer.

Ez a HypnoBirthing® tanácsadó rendelkezik a Nemzetközi HypnoBirthing® Intézet oklevelével, és az Intézethez társulva, annak háttértámogatásával jogosult a teljes HypnoBirthing® program oktatására.

gold seal 

HypnoBirthing Institute
Kérdése van?

Elérhetőségünk:

E-mail: osztonos.szules@gmail.com 
Telefon: +36 20 346 5721

 

HypnoBirthing tanácsadók

A minden pillanatban aktuális listát a HypnoBirthing Intézet érvényes licenszével rendelkező okleveles tanácsadókról és elérhetőségeikről az Intézet honlapján találja: https://us.hypnobirthing.com/parents/find-a-hypnobirthing-instructor/

A hypnobirthing.hu oldalt Schimcsig Nóra üzemelteti, bemutatkozásomat itt olvashatja:

Schimcsig Nóra

Egy gyermek édesanyja vagyok, akinek már a fogantatása előtt a szülés testi-lelki folyamatairól tanultam, és megérthettem, hogy  csodálatosan megtervezett, természetes történés. Fiam születésekor (2004.) megéltem, hogy méhem hullámainak intenzitása nem kell, hogy egyúttal szenvedést is jelentsen - de jelenthet azt is. Megtapasztaltam, milyen sokat számít a kísérőtársak szeretetteljes, bizalommal teli támogatása - és kételye.

Korábban 10 év ügyfélszolgálati, vezetői és tréneri tapasztalatot szereztem egy multinacionális vállalatnál, és a gazdasági szervezetek fejlesztése érdekelt. Ahogy fiam születése után teltek az évek, érdeklődésem a szülés-születés csodája iránt nemhogy csökkent, hanem szenvedélyessé fokozódott, így 2007-ben elvégeztem a Magyarországi Dúlák Egyesületének dúlatréningjét, és azóta is az egyesület tagja vagyok.

2008-2010. között elvégeztem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület kiképzőcsoportját, így klienseimmel személyközpontú segítő beszélgetéseket folytatok.

2006. óta aktivistaként részt vettem és veszek több civil szervezet és mozgalom munkájában, mely a magyarországi szülészeti ellátás reformját, humanizálását tűzte ki céljául.

Tanulmányutakon és továbbképzéseken is részt vettem, így többek között a Szoptatásért Magyar Egyesület 40+40 órás szoptatássegítői kurzusán, a DONA nemzetközi dúlaszervezet szüléskísérő, majd gyermekágyas dúla tréningjein, Ina May Gaskin spirituális bábaságról tartott műhelyein, szülési trauma megelőzéséről és feldolgozásáról szóló műhelymunkán Michaela Mrowetz cseh pszichoterapeutával, a Vadaskert Alapítványnak "A mesterséges megtermékenyítéstől a szülés utáni depresszióig. A szülészet pszichológiai-pszichiátriai problémái és terápiás eszköztára" című képzésén, a NANE, majd az EMMA Egyesület segélyvonalon dolgozó önkénteseinek tréningjén, a NINO Birth intézet Kangaroula képzésén (a bőrkontaktus elméleti és gyakorlati támogatásáról), és egyéb szimpóziumokon, konferenciákon, szakmai napokon és előadásokon.

Mostanra elmondhatom: másfél évtizeden át olvastam, amit a várandósságról, szülésről, szoptatásról 3 nyelven csak találtam, beleértve sok ezer szüléstörténetet. E történetek között feltűnő volt néhány nagyon szép, mely arról számolt be, hogy egy bizonyos módszer, a HypnoBirthing segítségével könnyű, kellemes, akár fájdalommentes, sőt eksztatikus szülést élhetett át az édesanya. Ez nem hagyott nyugodni, többet kellett róla megtudnom! Tudtam, hogy erre a lehetőségre magyar kismamáknak is szüksége van! A képzésre külföldre eljutni kihívás volt... de 2009. végén sikerült!

Ezalatt Marie Mongan könyve megjelent magyarul, így e mostanra 100 országban ismert "titok" 10 éve már elérhető Magyarországon is. Ha szeretnéd, megosztjuk Veled is!

Schimcsig Nora 

Schimcsig Nóra

HypnoBirthing tanácsadó, dúla, személyközpontú mentálhigiénés tanácsadó

Budapest

Email: osztonos.szules@gmail.com vagy noradula@gmail.com

Telefon: +36 20 346 5721

Honlap: http://hypnobirthing.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bekezdések