Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Szüléstörténetek Szülésvideók
« 2023. február »
február
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ösztönös Szülése volt?

Ha Mongan-módszerrel készült Ön is, hálásak vagyunk, ha megosztja velünk HypnoBirthing® szüléstörténetét, fotóját vagy videóját, sokakat inspirálhat általa.

Beküldéshez vegye fel velünk a kapcsolatot az osztonos.szules@gmail.com címen!
Az eredeti...

HypnoBirthing - Ösztönös Szülés. Az eredeti Mongan-módszer.

Ez a HypnoBirthing® tanácsadó rendelkezik a Nemzetközi HypnoBirthing® Intézet oklevelével, és az Intézethez társulva, annak háttértámogatásával jogosult a teljes HypnoBirthing® program oktatására.

gold seal 

HypnoBirthing Institute
Kérdése van?

Elérhetőségünk:

E-mail: osztonos.szules@gmail.com 
Telefon: +36 20 346 5721

 

Szülésvideók

A YouTube legszebb szülésvideóiból gyűjtöttem nektek, csupa Mongan-módszerrel készülődött családról.

Rosanna

Gyönyörű film - az anya második vízbenszülése, most készült először Mongan-módszerrel. A szülés 2 órája kezdődött, a videó kinyílt méhszájnál indul. Az anya préselés helyett "világra lélegzi" kisbabáját.

A szülés teljes hossza 2 és 3/4 óra volt, az anya is hitetlenkedik, milyen rövid. Gátja ép, a köldökzsinórt pedig csak a pulzálás befejezte után vágják el.


 

Aline

Születése után a család fogadja az újszülöttet következő filmünkben.

Az anya a vajúdás első részében az oldalán feküdt, később kádban ült. A baba megszüléséhez térdelő testhelyzetet választott. Senki sem irányította őt ezalatt, ösztönös késztetést érzett némi toláshoz. A szülését nem nevezné fájdalommentesnek, inkább teljesen vállalhatónak. Azt mondja, a módszerünk bizonyára azért működött számára ilyen jól, mert teljesen nyugodtnak érezte magát, és hogy ő irányít.

 

Fabi

Gyönyörű otthonszülés, vízben, Mongan-módszerrel:

 

Anya

Vajúdás labdán, majd egy csodálatos, békés szülés vízben, otthon. A videót diszkréten filmezték, akár kisgyermekeknek is megmutatható!
Második szülés - az édesanya már az első vajúdása alatt (ami szintén vízben, Mongan-módszerrel zajlott) eldöntötte, hogy ha még szül valaha, azt felveszi videóra, és megmutatja a nőknek, hogy tudják, akár ők is szülhetnének így!

 

Apuka fogadja a babát!

Első szülés, a videó 7cm-nyire kinyílt méhszájnál kezdődik. A kismama édesanyja és húga is jelen vannak a születésházban, ahol bába kíséri a folyamat biztonságát. Az anya végig tökéletesen nyugodt, és akaratból tolás helyett gyengéden világra lélegzi babáját, ösztöneit követve.

 

Burokban születő baba

Rövidke, felnőtteknek szánt videó, burokban érkező kisbabáról.

Kórházakban igen ritkán történik burokban születés, mivel a burokrepesztés rutinszerűvé vált. Ha egy újszülött mégis burokban érkezne - mint ezen a videón -, a szaksegítség (bába vagy orvos) egyszerűen a kezével fejti le a kicsi fejéről, testéről.

 

Oliver

Az anya második babája, aki vízben születik, de az első, aki fájdalommentesen - születésház Új-Zélandon, szülőmedencével. Néhány óra otthoni vajúdás után érkeznek meg a születésházba, ahol fél óra múlva kibújt a kicsi. Felfigyelhettek rá, hogy a vízben semennyi vért sem látni.

 

Norah

Otthon zajló Ösztönös Szülés.

Az anya a kádban vajúdott a Szivárvány relaxációt hallgatva, majd a nappaliban, guggolva szülte meg kislányát. A kicsi felemelte a kezét még odabent, így a fejjel együtt jött a karja is. Az anya gátján mégsem keletkezett varrást igénylő sérülés.

 

Jemima

Jemima születésházban született, az édesanyja négykézláb hozza a világra.

 

"Herzlich Willkommen!"- Joya otthon, a medencében született

Ez a derűs hangulatú, harmadik szülés otthon zajlik. Bár nem volt gyors, a vajúdás látványosan jó közérzet mellett zajlik, a  sokáig rendszertelenül, majd ritkán érkező, rövid hullámoknak köszönhetően. A német édesanya eleinte táncol a gyerekeivel, majd a medencében ejtőzik. A spanyol apa izgatott kicsit. :) A szülésznő késlekedik, így ő és az újszülött szinte egyszerre érkeznek. Az anya maga fedezi fel a kisbaba nemét.

Jól megfigyelhető sokak kedvence, ami nagyon kellemes érzés: masszázs finom nyomással a keresztcsont tájékán.
https://www.dailymotion.com/video/x2pd8ui

 

Kórházban is lehetséges!

Mariah fájdalommentes szülésének történetét osztja meg velünk videójában. A párját láthatjuk, hogy aktív szerepet játszott ebben: térd nyomással, keresztcsonti nyomással segített enyhébben megélni a medence kinyílásának érzeteit, szavaival pedig a tanult lazításra emlékeztette az édesanyát.
A kórházról éppen akkor forgatott riportot a CNN stábja is: az ország legalacsonyabb császárarányú intézménye, holott láthatjuk: rengeteg kisbaba születik ott minden nap.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bekezdések