Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Bővebben a HipnoSzülésről Természetes szülés
« 2019. június »
június
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
HipnoSzülése volt?

Ha Önnek HipnoSzülése volt, hálásak lennénk, ha megosztaná velünk szüléstörténetét, esetleg fotóját vagy videóját!

Beküldéshez vegye fel velünk a kapcsolatot a hipnoszules@gmail.com címen!
Az eredeti...

HypnoBirthing - az eredeti Mongan-módszer.

Ez a HipnoSzülés tanácsadó rendelkezik a HypnoBirthing Intézet oklevelével, és az Intézethez társulva, annak háttértámogatásával jogosult a teljes HypnoBirthing program oktatására.

 

null

 

HypnoBirthing Institute
Kérdése van?

Elérhetőségünk:

E-mail: hipnoszules@gmail.com
Telefon: +36 20 346 5721

 

Természetes szülés

Ha az édesanya egészséges, megfelelően táplálkozik és jó erőnlétnek örvend, szerető és támogató személy(ek) veszi(k) körül, tisztelettel szólnak hozzá és biztonságérzetét nem ingatják meg, ösztönös folyamatait nem megzavaró módon győződnek meg ő és kisbabája jóllétéről, és nem avatkoznak be szülésébe feleslegesen, minden feltétel adott ahhoz, hogy egészséges anyának egészséges kisbabája szülessék, a természet bölcs gondoskodásából intenzív, de szépen megélhető folyamat révén.

A természetes szülés iránti igény egyre nő, ahogy az internet segítségével a szülőnők egyre olvasottabbak és öntudatosabbak - ugyanakkor az intézményes egészségügy mintha lassan tudna csak ehhez a változó igényhez alkalmazkodni.

Ahogyan az elmúlt néhányszáz évben - és főként az utóbbi évtizedekben - az orvostudomány fejlődött, magától értetődő volt, hogy ennek az emberiség örült, és mindenre elkezdte alkalmazni is; még olyasmire is, ami korábban sosem számított orvosi ügynek vagy betegségnek. A technológiáról úgy gondoltuk, ha egy kevés ilyen csodákra képes, akkor még több technológia csakis a kánaán lehet maga - és elfelejtettük, hogy olyan egyszerű eszközök, mint a nyugalom, a relaxáció, egy érintés, vagy egy kedves, bíztató mondat milyen "csodákra" képesek. Hétköznapi csodákra - melyeket kíváncsi kutatók természetesen tudományosan is bizonyítani tudtak, és valamirevaló egészségügy javasol, alkalmaz is!

 Az utóbbi néhány évtizedben - amikor az olyan életmentő beavatkozások, mint a császármetszés aránya szomorú rekordokat döntöget (tényleg minden második-harmadik nő és baba életveszélyben lenne?!), miközben a mértékadó egészségügyi intézmények (pl. WHO; Cochrane adatbázis) egyre több és több, elterjedt beavatkozásról mutatják ki, hogy haszontalanok vagy károsak - a szakember és kliense, az édesanya közti bizalom megingott.

A szükségtelen aggódás, sőt félelem helyett a nyugalom; a lehetséges veszélyek helyett a kívánt kimenetelre való összpontosítás; feltételezések és bizalmatlanság helyett a nyílt és őszinte kommunikáció igényeinkről, érzéseinkről, kéréseinkről és a lehetőségekről mind megerősíthetik az olyannyira szükséges bizalmat a szülőszobákban.

logo

Ha az édesanya egészséges, megfelelően táplálkozik és jó erőnlétnek örvend, szerető és támogató személy(ek) veszi(k) körül, tisztelettel szólnak hozzá és biztonságérzetét nem ingatják meg, ösztönös folyamatait nem megzavaró módon győződnek meg ő és kisbabája jóllétéről, és nem avatkoznak be szülésébe feleslegesen, minden feltétel adott ahhoz, hogy egészséges anyának egészséges kisbabája szülessék, a természet bölcs gondoskodásából intenzív, de szépen megélhető folyamat révén. Ha ugyanezt az anya-baba párost a szülés utáni órákban sem zavarjuk meg, hanem szerető gondoskodással, tapintattal vesszük körül, szinte bizonyosak lehetünk abban, hogy mindent megtettünk a könnyű és sikeres szoptatásért, a rövid és hosszú távon is boldog anya-gyermek kapcsolatért, és egy erős lelkű leendő felnőttért.

Igazán sajnálatos, hogy mindez nem valósul meg elég gyakran, holott oly egyszerű, gondolhatnánk - de mindez egyben lehetőség és feladat is számunkra: most a mi körünk következik, a mi szülésünk, a mi kisbabánk.

Úgy mondják, sokmindent ki lehet bírni, és "nem a világ vége", ha nem úgy alakul, ahogyan szerettük volna. Meglehet. Magunkat olykor nem tartjuk fontosnak. A kisbabánk, akiért mi vagyunk felelősek, azonban csak egyetlen egyszer születik meg, s ami ekkor történik vele - kutatásokból már világosan tudjuk -, egész életére hatással lehet. Megteszünk mindent, hogy a lehető legjobban induljon az élete??
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bekezdések