Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Tudj meg többet az Ösztönös Szülésről! Természetes szülési ösztönök
« 2023. február »
február
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ösztönös Szülése volt?

Ha Mongan-módszerrel készült Ön is, hálásak vagyunk, ha megosztja velünk HypnoBirthing® szüléstörténetét, fotóját vagy videóját, sokakat inspirálhat általa.

Beküldéshez vegye fel velünk a kapcsolatot az osztonos.szules@gmail.com címen!
Az eredeti...

HypnoBirthing - Ösztönös Szülés. Az eredeti Mongan-módszer.

Ez a HypnoBirthing® tanácsadó rendelkezik a Nemzetközi HypnoBirthing® Intézet oklevelével, és az Intézethez társulva, annak háttértámogatásával jogosult a teljes HypnoBirthing® program oktatására.

gold seal 

HypnoBirthing Institute
Kérdése van?

Elérhetőségünk:

E-mail: osztonos.szules@gmail.com 
Telefon: +36 20 346 5721

 

Természetes szülési ösztönök

Ha az édesanya egészséges, megfelelően táplálkozik és jó erőnlétnek örvend, szerető és támogató személy(ek) veszi(k) körül, tisztelettel szólnak hozzá és biztonságérzetét nem ingatják meg, ösztönös folyamatait nem megzavaró módon győződnek meg ő és kisbabája jóllétéről, és nem avatkoznak be szülésébe feleslegesen, minden feltétel adott ahhoz, hogy egészséges anyának egészséges kisbabája szülessék, a természet bölcs gondoskodásából intenzív, de boldogan, nyugodtan megélhető folyamat révén.

A természetes szülés iránti igény egyre nő, ahogy az internet segítségével a szülőnők egyre olvasottabbak és öntudatosabbak - ugyanakkor az intézményes egészségügy mintha lassan tudna csak ehhez a változó igényhez alkalmazkodni.

Ahogyan az elmúlt néhány száz évben - és főként az utóbbi évtizedekben - az orvostudomány és technológiája fejlődött, magától értetődő volt, hogy ennek az emberiség örült, és mindenre elkezdte alkalmazni is; még olyasmire is, ami korábban sosem számított orvosi ügynek vagy betegségnek. A technológiáról úgy gondoltuk, ha egy kevés ilyen csodákra képes, akkor még több technológia csakis a Kánaán lehet maga - és elfelejtettük, hogy olyan egyszerű eszközök, mint a nyugalom, a relaxáció, egy érintés, vagy egy kedves, bíztató mondat, kellemes zene vagy finom illat milyen csodákra képesek. Hétköznapi csodákra - melyeket kíváncsi kutatók természetesen tudományosan is bizonyítani tudtak, és valamirevaló egészségügyi szakember javasol, alkalmaz is!

Az utóbbi néhány évtizedben - amikor az olyan életmentő beavatkozások, mint a császármetszés aránya szomorú rekordokat döntöget (tényleg minden második-harmadik nő és baba életveszélyben lenne?!), miközben a mértékadó egészségügyi intézmények (pl. WHO; Cochrane) egyre több és több, Magyarországon még mindig elterjedt beavatkozásról mutatják ki, hogy haszontalanok vagy károsak; a hálapénz pedig eltorzította a szülészeti rendszerünket - a szakember és kliense, az édesanya közti bizalom megingott.

A szükségtelen aggódás, sőt félelem helyett a belülről fakadó nyugalom; a lehetséges veszélyek helyett a kívánt kimenetelre való összpontosítás; feltételezések és bizalmatlanság helyett a nyílt és őszinte kommunikáció igényeinkről, érzéseinkről, kéréseinkről és a lehetőségekről mind megerősíthetik az olyannyira szükséges bizalmat a szülőszobákban.

logo

Ha az édesanya egészséges, megfelelően táplálkozik és jó erőnlétnek örvend, szerető és támogató személy(ek) veszi(k) körül, tisztelettel szólnak hozzá és biztonságérzetét nem ingatják meg, ösztönös folyamatait nem megzavaró módon győződnek meg ő és kisbabája jóllétéről, és nem avatkoznak be szülésébe feleslegesen, minden feltétel adott ahhoz, hogy egészséges anyának egészséges kisbabája szülessék, a természet bölcs gondoskodásából intenzív, de szépen megélhető folyamat révén. Ha ugyanezt az anya-baba(-apa) párost (triót) a szülés utáni órákban sem zavarjuk meg, hanem szerető gondoskodással, csendes tapintattal vesszük körül, szinte bizonyosak lehetünk abban, hogy mindent megtettünk a könnyű és sikeres szoptatásért, a rövid és hosszú távon is boldog szülő-gyermek kapcsolatért, és egy erős lelkű leendő felnőttért.

Igazán sajnálatos, hogy mindez nem valósul meg elég gyakran, holott oly egyszerű, gondolhatnánk - de mindez egyben lehetőség és feladat is számunkra: most a mi körünk következik, a mi szülésünk, a mi kisbabánk! Az Ösztönös Szülés program a felelősségünk felvállalásáról szól. Koncentráljunk mindnyájan arra, mit tehetünk mi magunk?

Úgy mondják, "nem a világ vége", ha nem úgy alakul, ahogyan szerettük volna. Meglehet. Magunkat olykor nem tartjuk fontosnak. A kisbabánk, akiért mi vagyunk felelősek, azonban csak egyszer születik meg, s ami ekkor történik vele - kutatásokból már világosan tudjuk -, egész életére hatással lehet. Megteszünk mindent, hogy a lehető legjobban induljon az élete?
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bekezdések