Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Bővebben a HipnoSzülésről Mi az, hogy HipnoSzülés?
« 2019. június »
június
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
HipnoSzülése volt?

Ha Önnek HipnoSzülése volt, hálásak lennénk, ha megosztaná velünk szüléstörténetét, esetleg fotóját vagy videóját!

Beküldéshez vegye fel velünk a kapcsolatot a hipnoszules@gmail.com címen!
Az eredeti...

HypnoBirthing - az eredeti Mongan-módszer.

Ez a HipnoSzülés tanácsadó rendelkezik a HypnoBirthing Intézet oklevelével, és az Intézethez társulva, annak háttértámogatásával jogosult a teljes HypnoBirthing program oktatására.

 

null

 

HypnoBirthing Institute
Kérdése van?

Elérhetőségünk:

E-mail: hipnoszules@gmail.com
Telefon: +36 20 346 5721

 

Mi az, hogy HipnoSzülés?

Milyen egy HipnoSzülés? Ki az a Marie Mongan? Hogyan működik a módszere?

A HypnoBirthing® magyarul HipnoSzülés, melyet Mongan-módszerként is emlegetnek.  Ez a nyugodt, természetes szülésre készülődés egyedülálló módja, Marie Mongan ötlete alapján. Módszerünk nemcsak azért különleges, mert önhipnózis technikákkal gazdagítjuk - a HipnoSzülés sokkal több, mint technika: filozófia.

 brand

Szülés félelem nélkül, természetesen

Élete legnagyobb részében a legtöbb nő más asszonyok negatív szülésélményeit hallgatta. Mindenki, anyjától kezdve, nővérein, nagynénjein, unokatestvérein, barátain keresztül az idegenekig, el akarja mesélni neki szülése rémtörténeteit. Arra kondícionálták, hogy higgye, a szülés elviselhetetlen kínokkal jár, és ezért a nők napjainkban elmondhatatlanul rettegnek a szüléstől. Ettől a félelemtől aztán testük görcsösen feszültté válik, és ez a feszültség megakadályozza őket abban, hogy testük könnyedén végrehajtsa a szülés normális, élettani feladatát. Az eredmény? Épp az, amitől annyira féltek – hosszú, fájdalmas, csalódást keltő szülés.

Változzon a szülés ismét nyugodt, gyönyörű és békés élménnyé!

 Az önhipnózis és a szülésre készülődés egyszerű programja segítségével a nők megtanulják elengedni félelmetes történeteikhez és a tévhitekhez kötődő érzelmeiket, és megtanulják a szülést újra normálisnak látni. Megtanulnak bízni abban, hogy testük tudja, hogyan kell egy gyermeket a világra hozni, gyengéd és nyugodt módon, a Természet eredeti szándéka szerint.
A HypnoBirthing® Önnek és kísérőjének a magabiztos várakozás örömét tanítja meg, melyet akár kellemes szülés követ... Ez művészet lenne? A HipnoSzülés koncepciója egyszerre ősi és modern – évezredes bölcsességet egyesítünk a legmodernebb felfedezések tanulságaival.

Segítségünkkel megérti, hogyan működnek a szülőizmok tökéletes harmóniában - amire teremtették őket -, ha a teste eléggé ellazult, és bízik a szülésben. Megtanulja elérni ezt az ellazulást, mély nyugalmat, megszabadulva attól a feszültségtől, melyet a félelem teremt, és megtanulja, hogyan hagyatkozhat természetes szülési ösztöneire egy nyugodt, derűs, kellemes szülés érdekében.

Amikor egy asszony megfelelően felkészült a szülésre, és mikor a test és a lélek harmóniában vannak, a természet szabadon működhet azon a remekül kitalált módon, mely minden más lénynek is megadatott. Módszerünk azt tanítja: félelem és feszültség hiányában, és ha nincs különleges (orvosi) indoka, a természetes szülésnek nem kell nagy fájdalmakkal, szenvedéssel járnia....
Lenyűgözik majd a hipnózisban szülő anyákról készült HypnoBirthing® filmek: anyák, akik nyugodtan, derűsen mosolyognak, amint megélik azt a gyengéd szülést, melyet Ön is megtapasztalhat...

Hogyan működik a HipnoSzülés?

Amikor HipnoSzülés segítségével hozza világra gyermekét, nem furcsa transzban vagy az eseményeket átaludva teszi ezt.
Amit ilyenkor tapasztal, hasonlít a nappali álmodozásra, vagy arra az elmélyült, fókuszált figyelemre, melyet könyv olvasásakor vagy film nézésekor tapasztalhat, vagy például a tábortűzbe bámulva. Jókedvű lesz, talán csevegős is – tökéletesen uralja testét. Éber a teljes folyamat alatt, így érzékeli méhe hullámait és kisbabája kifelé haladását, de mivel megtanította testének a teljes ellazulást, ha szeretné, meghatározhatja, mennyire és hogyan érzékelje ezt.
A szülést a nyugodt ellazultság hangulatában fogja megélni, mentesen a félelemtől, mely akadályozhatná izmai természet által rendelt munkáját. Ebben a kellemes állapotban pedig teste saját endorfinjai árasztják el, eltöltik örömmel – stresszhormonok helyett, melyek görcsösséget, fájdalmat, és a szülés elhúzódását okozhatnák.

Képzett HipnoSzülés tanácsadóink ma már a világ 45 országában tanítják sikerrel a nőknek és kísérőtársaiknak, hogy bízzanak a szülésben, és engedjék el félelmeiket és korlátozó gondolataikat.

 

Szülészeti hipnózis és szülés félelem nélkül

Dr. Grantly Dick-Read 1953-as könyve (Szülés félelem nélkül) egyedülálló volt a maga nemében. Szülészorvosként felfigyelt praxisa azon néhány esetére, ahol a szülőnő fájdalommentesen, könnyedén hozta világra gyermekét, s megfigyeléseit abban a reményben publikálta, hogy valamennyi nő számára megkönnyíthesse a szülést. Legfontosabb felismerése a Félelem-Feszültség-Fájdalom-szindróma volt, s ezen alapul a HypnoBirthing módszere is (mely azóta, persze, sok új tudományos felfedezéssel, vagy évtizedes oktatási tapasztalatainkkal is gazdagodott).

A hipnózis jónéhány évszázados módszer, melyet a gyógyászatban is használnak, sikerrel. Logikus, hogy a szülészetben is alkalmazzuk, azonban alig néhány szakember alkalmazta csak világszerte, nem terjedt el, amíg Marie Mongan módszere nem forradalmasította.

Marie Mongan

Marie Mongan

Marie Mongan (M. Ed., M.Hy.), akit sokan becenevén, Mickey-ként ismernek, a HypnoBirthing® Intézet alapítója elismert terapeuta, több, mint 30 éves tapasztalattal a hipnoterápia és az oktatás területén. Kitüntették hipnoterapeuta munkásságáért a National Guild of Hypnotists szakmai szervezet Elnöki díjával és a Charles Tebbets díjjal. 2005-ben, első női díjazottként megkapta a szervezet legmagasabb rangú elismerését, a Rexford L. North díjat.

Kitüntették továbbá a Ford Alapítvány Harvard Egyetemi Ösztöndíjával, illetve 2011-ben a One World Birth weboldal internetes szavazáson a világ szülészetének hősévé választották.

Karrierje korábbi szakaszában kiváló pedagógus volt, 1992-ben Moszkvában tanított, a Hidak a Békéért Alapítvány követeként.
Négy felnőtt gyermek édesanyja, akik az 50-es, 60-as években születtek, a HypnoBirthing® módszer előfutárának tekinthető módszer segítségével.
Széles körben elterjedt, népszerű könyve: Szülés, ahol én irányítok! (angolul: HypnoBirthing®, The Mongan Method) a HipnoSzülés tanfolyamok kézikönyve.

A  HypnoBirthing® Intézet

A Marie Mongan által alapított és vezetett intézet világszerte már 45 országban van jelen az általa képzett és vizsgáztatott HipnoSzülés oktatók révén.
Az eredeti Mongan módszert hiteles, kiváló minőségben csak az Intézettel kapcsolatban álló oktatóktól sajátíthatja el. A HypnoBirthing® Intézettel kapcsolatban álló szülésfelkészítők mind HBCE minősítéssel rendelkeznek. (HBCE a “HypnoBirthing Childbirth Educator” rövidítése, vagyis okleveles HypnoBirthing® Szülésfelkészítőt jelent.) A HypnoBirthing oklevéllel rendelkező kollégák vizsgaanyagát gyakran személyesen Marie Mongan ellenőrizte, mindnyájan betartják az Intézet Etikai Kódexét, folyamatosan képzik magukat, s évente megújítják licenszüket.

Az aktuális pillanatban érvényes licensszel rendelkező magyar oktatók listáját itt találja.

Az Intézet további oklevelek megszerzését is lehetővé teszi, így HypnoBirthing Termékenységi Tanácsadó; HypnoBirthing Szüléskísérő; HypnoBirthing Babamasszázs Oktató, stb. minősítések is léteznek.

A HypnoBirthing® Intézet gyűjti a tanfolyamon résztvett várandósok visszajelzéseit elégedettségükről, s így folyamatosan fejleszti a tanfolyamok minőségét. Az Intézet gyűjti továbbá a HipnoSzülésekről szóló adatokat a szülők önkéntes visszajelzései alapján, s ezekből nyilvános statisztikákat készít a Mongan-módszer hatásosságáról.
Kérdéseivel, visszajelzéseivel, esetleges kritikájával vagy panaszával forduljon bátran legközelebbi HBCE szülésfelkészítőnkhöz, vagy (angol nyelven) közvetlenül a HypnoBirthing® Intézethez!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bekezdések